Tag: Vaksina

Pse nuk duhet të keni frikë nga efektet anësore të vaksinave anti-Covid?

Për një pjesë të njerëzve, marrja e vaksinave të para anti–Covid mund të jetë disi e sikletshme. Ato mund t’iu bëjnë të ndiheni të sëmurë për 1 ose 2 ditë, edhe pse nuk përmbajnë viruse të plota për t’iu infektuar. Vaksinat e Pfizer/BioNTech dhe Moderna-s, janë mjaft “reaktogjene”, gjë që do të thotë se ato stimulojnë një reagim të fortë imunitar që mund të shkaktojë dhimbje të përkohshme por të bezdisëse, ethe, dridhura dhe dhimbje koke. Pra marrja e tyre vaksinave krijon njëfarë shqetësimi fizik, por ai…

Read more

Joe Biden vaksinohet në transmetim “live” kundër Covid-19 (Video)

Ashtu si figura të tjera publike dhe me poste të rëndësishme edhe Presidenti i zgjedhur në SHBA, Joe Biden është vaksinuar në transmetim “live” kundër Covid-19. Biden-it iu injektua doza e parë e vaksinës Pfizer gjatë një transmetimi televiziv ditën e sotme. “Shkencëtarët dhe njerëzit që e bënë këtë të mundur, punonjësit e vijës së parë, njerëzit që ishin ata…

Read more