Tag: Lajme nga Bota

Merkel: Vaksinat mund të na duhen për shumë vite

“Është e ngjashme me vaksinën e gripit, pra që vaksinoheni kundër mutacioneve çdo herë”, tha kancelarja Merkel gjatë një takimi në Berlin. Merkel më pas sqaroi se Gjermania vazhdon me përmbylljen e kontratave për të siguruar dozat e nevojshme që vaksinimi të përfundojë deri në fund të verës. Ajo shtoi se mund të ketë shtyrje të afateve për shkak të…

Read more

Jacinda Ardern, Kryeministrja që erdhi nga arat dhe u ngjit në majë

Trajektorja e Jacinda Ardern, nga lindja deri më sot, është një vijë e drejtë në ngjitje të vazhdueshme, e rrëfyer nga gazetat në të gjithë botën si një roman i jashtëzakonshëm. Në disa aspekte, sigurisht që është kështu. Megjithatë, ajo e Kryeministres aktuale të Zelandës së Re, e konfirmuar këtë vjeshtë në zgjedhje me 49.1% të votave, është gjithashtu historia…

Read more