Tag: Efektet Anesore

Pse nuk duhet të keni frikë nga efektet anësore të vaksinave anti-Covid?

Për një pjesë të njerëzve, marrja e vaksinave të para anti–Covid mund të jetë disi e sikletshme. Ato mund t’iu bëjnë të ndiheni të sëmurë për 1 ose 2 ditë, edhe pse nuk përmbajnë viruse të plota për t’iu infektuar. Vaksinat e Pfizer/BioNTech dhe Moderna-s, janë mjaft “reaktogjene”, gjë që do të thotë se ato stimulojnë një reagim të fortë imunitar që mund të shkaktojë dhimbje të përkohshme por të bezdisëse, ethe, dridhura dhe dhimbje koke. Pra marrja e tyre vaksinave krijon njëfarë shqetësimi fizik, por ai…

Read more

Vaksina e Moderna-s mund të shkaktojë efekte anësore për njerëzit me mbushës (filler) në fytyrë

Njerëzit me mbushës kozmetikë të fytyrës (fillers) mund të përjetojnë ënjtje dhe inflamacion me një nga vaksinat e koronavirusit, vuri në dukje komiteti këshillues i Federatës Amerikane për Ushqimin dhe Barnat (FDA). Sipas komitetit, disa pjesëmarrës në provë, të cilët kanë pasur mbushës, kanë tashmë efekte anësore. Një dermatologe me bazë në Kaliforni tha se reagimi është imunologjik. “Ka kuptim…

Read more