Kufizimet kufitare që ndalojnë shumicën dërrmuese të njerëzve të hyjnë në Gjermani nga zonat e konsideruara me rrezik të lartë për shkak të varianteve të koronavirusit do të zgjaten deri në mars, sipas një propozimi të paraqitur qeverisë gjermane.

Ndalimet e hyrjes, që ishin kryelajmi i ditëve të fundit për shkak të kaosit të udhëtimit në kufirin me Republikën Çeke, ishin vendosur fillimisht të qëndronin në vend deri më 17 shkurt, raporton ATSH.

Vetëm shtetasit dhe banorët gjermanë mund të hyjnë nga ato vende, me përjashtime edhe për disa punëtorë të kualifikuar dhe logjistikë.

Vende të tilla si Britania e Madhe, Afrika e Jugut dhe Portugalia janë në listë.

Republika Çeke dhe rajoni austriak i Tirolit u shtuan në fundjavë.