Tashmë tradicionalisht tetori është muaji i vetëdijësimit për kancerin e gjirit. Përgjatë gjithë tetorit, mbahet aktivitete sensibilizuese, në veçanti bëhen thirrje për kontrolla rutinore të gjirit. 

Tetori rozë, duhet të trokas në vëmendjen e të gjitha grave, për kotrolla dhe mamografi, në mënyrë që të shmangim rrezikun e prekjes nga kanceri i gjirit, sëmundje kjo që ka marrë jetën e shumë grave në mbarë botën, por edhe grave shqiptare.

Si pjesë e kësaj iniciative, këngëtarja dhe prezantuesja Orinda Huti, ka ndarë një mesazh sensibilizues për të gjitha gratë.

Ajo fton të gjitha gratë për vizita tek doktori, pasi që në këtë formë shmangim rrezikun nga prekja me kancerin e gjirit, që ndryshe njihet si sëmundja e shekullit./femmagazine.3klikanet.local

https://www.instagram.com/p/CF12aFRDx92/