Paralajmërimi kundër udhëtimeve turistike për më shumë se 160 vende në të gjithë botën do të jetë në fuqi deri në fund të shtatorit.

Nga 1 tetori, ndalimi i udhëtimit jo-thelbësor në vendet jashtë BE do të hiqet dhe do të zëvendësohet me këshilla të hollësishme të udhëtimit për secilin vend.

Kjo është sipas një vendimi të kabinetit, DPA mësoi nga qarqet qeveritare të mërkurën.

Sidoqoftë, një zëdhënëse e Zyrës së Jashtme tha se në praktikë kjo do të ndryshonte pak sa i përket mundësisë së udhëtimit.

Ka të ngjarë të jetë rasti që një paralajmërim udhëtimi mund të lëshohet për vendet që konsiderohen zona me rrezik, tha Zyra e Jashtme.

Muajin e kaluar qeveria gjermane kishte zgjatur paralajmërimin kundër udhëtimit turistik deri më 14 shtator.

Kur u prezantuan kufizimet e udhëtimit?

Më 17 Mars, Ministri i Jashtëm gjerman Heiko Maas lëshoi ​​një paralajmërim kundër udhëtimeve turistike në të gjithë botën në përgjigje të pandemisë së koronavirusit.

Në qershor, megjithatë, Gjermania hoqi ndalimin për të gjitha vendet e BE, zonën Shengen, si dhe MB, Andorrën, Monakon, San Marinon dhe Vatikanin. Më vonë, pjesë të Turqisë u bashkuan me listën.

Sidoqoftë, paralajmërimet lëshohen për këto vende ose rajone të veçanta nëse situata e koronavirusit ndryshon.

Gjermania aktualisht po lejon udhëtarët e ardhur nga disa vende jo-anëtare të BE-së me norma të ulëta infeksioni, përfshirë Zelandën e Re dhe Australinë.

Çfarë është një paralajmërim për udhëtimin?

Një paralajmërim për udhëtimin nuk është një ndalim, por vihet në zbatim në një përpjekje për të parandaluar njerëzit nga udhëtimet jo-thelbësore.

Paralajmërimi i udhëtimit lëshohet pavarësisht nga klasifikimi i vendeve si zona me rrezik nga Instituti Robert Koch. Kushdo që kthehet në Gjermani nga një zonë rreziku duhet të testohet për koronavirus ose të kalojë në karantinë.

Gjermania ka dalë më mirë se shumë fqinjë të saj evropianë gjatë pandemisë, por shkalla e infeksionit është rritur kohët e fundit.

Burimi: Albinfo.ch