Kompania farmaceutike Amerikane, AstraZeneca e cila është në fazën e tretë të prodhimit të vaksinës për Covid-19, ka lajmëruar dhe për 6 vendet që do ta testojnë.

Ato janë: Britaninë e Madhe, Afrika e Jugut dhe Brazili. Pas këtyre vendeve radhën e kanë Japonia dhe Rusia.

30 mijë të rritur nga një shumëllojshmëri e grupeve racore, etnike dhe gjeografike, brenda gjithë Shteteve të Bashkuara do të marrin vaksinën.

Këto prova po financohen nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë dhe Ministria e Shëndetësisë dhe Burimeve Njerëzore.

Burimi: Living