Kancelarja Angela Merkel, i përshkroi numrat në rritje të infeksioneve të koronavirusit në Gjermani si shqetësuese, gjatë një takimi të hënën.

Merkel tha se aktualisht nuk do të ketë qetësim të mëtejshëm të rregullave të koronavirusit në gjithë Gjermaninë.

Kjo vlen edhe për lojërat e futbollit, të cilat nuk do të luhen me spektatorët në shtator, siç ishte parashikuar fillimisht.

Udhëheqësja i CDU-së, Annegret Kramp-Karrenbauer, theksoi në të njëjtin takim se ajo dëshironte të merrte një kontroll në numrat në rritje të infeksionit të koronavirusit, pa masa të arritshme, nëse është e mundur.

“Çdo përpjekje duhet të bëhet për të parandaluar një bllokim të dytë”, tha Kramp-Karrenbauer, sipas burimeve të partisë.

Prioritet duhet t’i jepet funksionimit sa më të shpejtë të shkollave dhe qendrave të kujdesit ditor, tha ajo. Ekonomia gjithashtu duhet të mbështetet për të shmangur papunësinë më të lartë, për shembull, përmes zgjatjes së programit Kurzarbeit (orarit të zvogëluar të punës).

Merkel ka një qëndrim “thelbësisht pozitiv” ndaj planeve të tilla, tha zëdhënësi i qeverisë, Steffen Seibert.

Që nga e hëna, 17 gusht, në Gjermani ka pasur gjithsej 225,201 raste të koronavirusit, 201.872 të cilët raportuan se ishin shëruar, sipas Universitetit Johns Hopkins. Ka pasur 9.236 vdekje si rezultat i virusit, shkruan The local.de.

Kancelarja Merkel dhe 16 ministrat e shtetit të Gjermanisë po planifikojnë një takim për javën e ardhshme për të diskutuar situatën e tanishme të koronavirusit, dhe si të krijojnë rregulla më të qëndrueshme në gjithë vendin për të luftuar virusin.

Burimi: Albinfo.ch