Masat anti-COVID-19 po paraqesin probleme serioze në aktivitetet kulturore, përfshirë vizitat në vendet e trashëgimisë kulturore.

Teatri më i vogël në botë, i konceptuar për muzikë dhe opera, me stalla dhe kuti, është në gjendje të veshtirë.

Teatri, që u përurua në 1808, ka 99 vende: 62 vende në kuti dhe 37 në stalla. Auditoriumi ka një sipërfaqe prej 68 metra katrorë, skena është 50 metra katror e gjerë, dhe salla e hyrjes është 29 metra katrorë.

Teatri ka rregullisht shfaqje publike, por mbi të gjitha është një tërheqje kulturore për turistët italianë dhe të huaj.

“Teatri ka një kapacitet prej 99 vendesh. Në kontekstin e masave parandaluese të COVID-19, ai mund të strehojë nëntë persona të ulur larg njëri-tjetrit. Ne kemi organizuar turne vetëm me punonjësit e bashkisë. Por vullnetarizmi ka qenë gjithmonë pika jonë e fortë. Pesëmbëdhjetë vullnetarë na dhanë mbështetje, por për momentin ne nuk mund t’i ftojmë ata për arsye sigurie dhe sigurimi “, ka deklaruar Edoardo Brenci, menaxher i teatrit.

Teatri “ Della Concordia’ në Monte Castello di Vibio, një qytet i vogël në Umbria, u ndërtua në fillim të shekullit të 19-të nga disa familje të pasura lokale, të cilët dëshironin të shkruanin në hyrje fjalinë e mëposhtme: “Qytetërimi nuk mund të matet në metra katrorë dhe kube’./femmagazine.3klikanet.local