Reels u bë i disponueshëm ditën e sotme në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Programi, ashtu si TikTok, u lejon njerëzve të regjistrojnë klipe 15 sekondëshe, t’i sinkronizojnë me muzikë ose efekte audio dhe t’i shpërndajnë ato me botën, ose privatisht, me miqtë e të afërmit e tyre.

Ka një ndryshim thelbësor mes Reels dhe TikTok: Reels nuk është një aplikacion më vete, por ai është i vendosur në Instagram.

“Reels u jep njerëzve mënyra të reja për t’u shprehur, për të zbuluar më shumë nga ato që duan në Instagram dhe ndihmon këdo me ambicien për t’u bërë krijues, të marrë vëmendjen e duhur”, thuhej në një postim nga faqja zyrtare e Instagram.

Ajo që njoftimi në Instagram nuk thotë është ngjashmëria e Reels me TikTok. Muajin e kaluar, Wall Street Journal raportoi se Instagram u ofroi krijuesve të TikTok, qindra mijëra dollarë për të filluar përdorimin e Reels.

Reels tashmë po përdoret në disa vende europiane, si dhe në Indi, që është tregu më i madh i TikTok pas Kinës. Instagram e publikoi Reels në Indi, muajin e kaluar, disa ditë pasi India ndaloi përdorimin e TikTok-ut në vrazhdën e përleshjeve kufitare mes dy vendeve.

Javën e kaluar, Presidenti Donald Trump njoftoi për mbylljen e TikTok, i cili përdoret nga më shumë se 100 milionë amerikanë. TikTok nuk do të mbyllet vetëm nëse kompania i shitet një kompanie amerikane deri në 15 shtator.

Burimi; Anabel