Italia ka nisur eksperimentimin e vaksinës anti-Covid tek njeriu. Vaksina është prodhuar nga kompania bio-teknologjike italiania, “ReiThera” dhe do të eksperimentohet tek 90 persona të shëndetshëm.

45 prej tyre do të jenë në moshës nga 18 vjeç deri në 55 vjeç, e 45 të tjerë nga 65 vjeç deri në 85 vjeç.

Kjo vaksinë do të eksperimentohet në 6 grupe nga 15 persona, të cilët do të marrin nga 3 doza të saj.

Elsperimentimi do të kryhet ne Instutin e Sëmundjeve Infektive, “Spallanzani”, në Romë dhe mbështëtet nga Ministria Italiane e Shëndetësisë e nga sistemi shëndetësor i rajonit te Lazios.

Burimi: Gazetareforma