Maska për fytyrën duhet të vishen edhe në shtëpi nëse jeni me njerëz me të cilët nuk jetoni, tha të enjten një zyrtar nga rajoni i Madridit, edhe pse ai pranoi se nuk kishte asnjë mënyrë për të zbatuar një rekomandim të tillë.

Spanja tashmë ka rregullat më të rrepta të Evropës për maska.

Në Madrid ato janë të detyrueshme kudo në publik përveç nëse njerëzit janë jashtë dhe mund të mbajnë një distancë prej 1.5 metrash. Në shumicën e vendit, ato duhet të vishen në publik pavarësisht distancave të sigurta, por pa rregulla për veshjen e tyre në shtëpi.

“Ne rekomandojmë, si masë paraprake, mbajtja e maska ​​në hapësira private kur ka takime ose mbledhje të njerëzve që nuk jetojnë së bashku”, tha Enrique Ruiz Escudero, shefi i shëndetit në rajonin e Madridit, në një konferencë shtypi.

“Ne e ndiejmë se është e rëndësishme pasi shumica e shpërthimeve ndodhin në takimet familjare, të miqve ose festimet që mbledhin njerëz që nuk jetojnë së bashku”.

Zyrtari tha se i takon secilit qytetar të veshë një maskë në tubime private, duke shtuar se shumica e njerëzve në Madrid tashmë kishin veshur një jashtë, edhe pa qenë e detyrueshme.

Madridi ishte një nga rajonet më të goditura në kulmin e pandemisë, por gjatë javëve të kaluara ka raportuar shumë më pak raste sesa Katalonja dhe Aragoni, shkruan “Reuters”.

Burimi: AlbInfo.ch