Britania e Madhe po përgatitet të shpërndajë falas miliona teste serologjike, të antitrupave.

Një nga variantet në qarkullim është provuar si 98.6% i sigurt.

Testet janë krijuar nga Konsorciumi i Testimit të Shpejtë në Mbretërinë e Bashkuar, në partneritet me Universitetin e Oksfordit.

Si kryhet?

Përmes një shpimi në gisht dhe vendosjes së gjakut tek aparati. Brenda 20 minutash merret përgjigjja.

Testi serologjik zbulon nëse individi e ka pasur ndonjëherë në trup virusin.

*Burimi VOA News