Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Ramë Likaj ka marrë vendim që të shtyhet data e mbajtjes së Testit të Arritshmërisë dhe Testit të Maturës Shtetërore.

Këtë vendim, ministri Likaj e ka marrë në konsultim me Ministrinë e Shëndetësisë dhe IKShP-në për shkak të situatës epidemiologjike të ditëve të fundit dhe me qëllim të ruajtjes së shëndetit publik.

Sipas vendimit, datat e reja për mbajtjen e këtyre testeve janë testi i Arritshmërisë do të mbahet më 20.08.2020. Kurse, testi i Maturës do të mbahet më datë 29.08.2020.