Trangujt  i përkasin familjes së kungullit dhe janë përdorur si ushqim për njerëzit, për të paktën 3 mijë vjet.  95% e përbërjes së tij është ujë dhe lëkura vepron si një gomë për heqjen e njollave.

Disa nga vetitë fantastike që trangujt kanë për organizimin:

Aktivizon kolagjenin e lëkurës, që do të thotë, ndër të tjera, trangujt ndihmojnë  në luftimin e ënjtjes, celulitit dhe rrudhave.

Është plot me vitaminën A, B, acid folik, kalcium, hekur, magnez, fosfor, kalium, zink. Nëse e konsumoni rregullisht me lëkurë merrni një dozë të mirë të vitaminës C.

Është shumë i mirë për shëndetin e flokëve.

Freskon aromën e gojës, pasi që  është një aleat natyror kundër erës së keqe të gojës.

Ndihmon në rregullimin e tensionit. Konsumimi i trangujve ulë nivelin e kolesterolit dhe për këtë arsye rregullon tensionin e gjakut.

Pastron organizimin dhe ka veti kundër kancerit. Sidomos për gratë, Trangujt janë të domosdoshëm, pasi përmbajtja e tij e linjitit zvogëlon mundësinë e kancerit të gjirit, vezoreve ose mitrës.

Lëngu i tij rregullon insulinë-Kastraveci ka një efekt të mirë në prodhimin e insulinës, falë një hormoni që gjendet në lëngun e tij.